Van nature bemoei ik me graag overal mee en daar is ook alle ruimte voor.

gemeente zoeterwoude
roel

Sinds 2010 werk ik bij de gemeente Zoeterwoude. Eerst op inhuurbasis, daarna in vaste dienst. Ik ben beleidsmedewerker Wmo, de enige binnen de gemeente. Dat betekent dat ik uiteindelijk verantwoordelijk ben voor alles dat daar bij hoort. Ik vind het een leuke uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. Al is het ook weleens vermoeiend, omdat je veel schakelt tussen onderwerpen. 

Het werk wisselt van overleg met collega’s uit de Leidse regio over bijvoorbeeld maatschappelijke zorg, het werken aan een verordening, casuïstiekbesprekingen met de Wmo-consulenten of meedenken met onderwerpen van mijn collega’s uit het sociaal domein. Tussendoor probeer ik ook nog tijd in te ruimen voor mijn OR-werkzaamheden. Van nature bemoei ik me graag overal mee en daar is gelukkig ook alle ruimte voor.

Het credo ‘niet lullen, maar doen’ vind ik wel belangrijk. Als je wat belooft, moet je dat ook nakomen. Daar moet je elkaar ook op kunnen aanspreken. Verder vind ik ruimte voor een lolletje ook heel belangrijk. Een collega die koffie voor me haalt, is ook wel prettig. Hoewel je me voor vrijwel alles kan inschakelen, laat ik anderen bijna altijd mijn koffie halen.

Meer collega’s