Inhousedag – tot 31 maart 2023?!

Altijd al willen weten hoe het is om bij één van de gemeenten binnen de Leidse regio te werken? Dan is dit je kans! Op vrijdag 31 maart a.s. organiseren we namelijk opnieuw een inhousedag. Tussen 12.00-17.00 uur neem je een kijkje in de keuken bij verschillende afdelingen en teams.

Wil je je aanmelden? Dat kan!

“De Inhousedag was een fijne en laagdrempelige manier om kennis in gesprek te raken met medewerkers binnen de Leidse regio. Op deze manier ontmoette ik gelijk de juiste mensen.”

– Gerwin van Rossem is beleidsadviseur Circulaire Bouw bij de Gemeente Leiden.

Inhousedag – ontdek en ontmoet

Meer weten over het werken binnen één van de gemeenten in de Leidse regio?

Welke interessante gebiedsontwikkelingen staan er de komende jaren op de agenda? Wat doen we op het gebied van werk en inkomen, vluchtelingen, en sociaal beleid? En hoe werkt het eigenlijk in een KCC, oftewel Klantcontactcentrum? In één middag praten we je bij en bezoeken we enkele van deze interessante werkvelden.

Programma

Het programma is als volgt:

  • 12.00 uur Kick-off door Pim van Vliet, gemeentesecretaris gemeente Leiden
  • 12.15 uur Lunch en markt (laat je cv checken, ontdek wat we als gemeenten doen op het gebied van vitaliteit, laat een nieuwe profielfoto maken en nog véél meer)
  • 13.00-16.00 uur Kijkje in de keuken langs een route van jouw keuze
  • 16.00 uur Tijdens een afsluitend hapje & drankje een nadere kennismaking en eventuele verkenning van carrièremogelijkheden

Praktisch

Wanneer: vrijdag 31 maart
Tijd: 12.00-17.00 uur
Aanmelden (uiterlijk 22 maart)

We starten én eindigen in het stadhuis van Leiden.

Een deel van het programma volgen? 

Wil je alleen een van de inspirerende routes volgen en heb je geen tijd om te lunchen? Of heb je overdag geen tijd, maar wil je het hapje & drankje om 16.00 uur in het stadhuis niet missen? Ook dat kan! Neem contact met ons op via recruitment@leidse-regio.nl.

Vragen?

Heb je nog vragen, of mocht je onverhoopt niet kunnen? Wij horen het graag via recruitment@leidse-regio.nl.

Welke route kies jij?

Route 1 – Sociaal domein

Deze route laat je zien wat de gemeenten in de Leidse regio doen op het gebied van werk & inkomen, inburgering, vluchtelingenopvang en het maken van sociaal beleid. Je kunt kiezen uit twee routes:

a. Beleid in het sociaal domein

Hoe is het om te werken in het sociaal domein? Hoe gaan gemeenten bijvoorbeeld om met de uitvoering van de Participatiewet? Hoe werk je aan grote maatschappelijke thema’s als het verminderen van eenzaamheid of het verbeteren van de gezondheid? Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren als gevolg van de energiecrisis? En welke taken hebben we op het terrein van Werk en Inkomen? Collega’s van de gemeenten Oegstgeest en Leiderdorp vertellen je er alles over! Ook vertelt de sociaal makelaar van de gemeente Oegstgeest over haar dagelijks werk in de praktijk. Kortom, een leuke en interactieve manier kom je meer te weten over het beleidswerk in het sociaal domein.

Interessant voor:

Iedereen met een bestuurlijke, sociologische of juridische achtergrond.

b. Opvang vluchtelingen, inburgering en klantmanager

Tijdens deze boeiende route nemen de collega’s van de gemeente Leiden je mee in hoe de opvang voor vluchtelingen is georganiseerd en wat er allemaal bij komt kijken. Ook vertellen een consulent inburgering en klantmanager alles over hun werk. Een unieke kans om eens te zien én te horen hoe gemeenten zich op sociaal vlak inzetten voor burgers.

Interessant voor:

Consulenten, klantmanagers, beleidsmedewerkers, maatschappelijk werkers

Route 2 – Publiek domein

Tijdens de publiek domeinroute maak je kennis met de handhavers van de stad en zie (én hoor) je hoe het is om te werken bij het Klantcontactcentrum (KCC).

Interessant voor:

Medewerkers KCC, Buitengewoon Opsporing Ambtenaar (BOA), beveiligers, handhavers

Route 3 – Ruimtelijk domein

Binnen het ruimtelijk domein van de gemeenten creëren, onderhouden én beheren we de fysieke leefomgeving voor burgers en bedrijven. Ga mee op een van deze inspirerende routes:

a. Zoeterwoude

Wil jij ervaren hoe wij samen werken aan een Zoeterwoude om van te houden? Stap op de fiets voor de route Zoeterwoude! Na een persoonlijk ontvangst en gesprek met burgemeester Fred van Trigt stap je op de fiets met onze collega Paul Geluk. Hij neemt je mee voor een kennismaking met het weidse en groene Zoeterwoude. Onderweg stoppen we regelmatig en vertelt Paul je meer over de verschillende ruimtelijke opgaven en projecten. Van het vergroenen van één van de grootste bedrijventerreinen in de regio tot het mogelijk maken van een ongelijkvloerse kruising met de N11. Van een integrale gebiedsontwikkeling waar zorg, wonen, onderwijs en spelen samen komen tot de aanpak van de verkeersveiligheid op de Hoge Rijndijk. Naast de (fysieke) ruimtelijke opgaven als nieuwbouw, vervangingsopgaven en reconstructies, hebben we ook aandacht voor beheer en onderhoud, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Je ziet een breed scala aan werkzaamheden in de fysieke leefomgeving en daarmee is deze route heel divers. Dat sluit helemaal aan bij de Zoeterwoudse manier van werken en de grote hoeveelheid aan opgaven die er liggen.

b. Duurzaamheid, Energie & Groen

De presentatie over het Milieu Educatief Centrum (MEC) wordt afgesloten met een wandeling door de prachtige Heemtuin in Leiderdorp. Daarna neem je letterlijk een kijkje achter de schermen tijdens de rondleiding door het verduurzamingstraject: ‘ Achter de schermen in de Stadsgehoorzaal’.

c. Omgaan met Leids Water

We nemen een kijkje onder het zwembad en zien hoe het zwemwater wordt verzorgd. Neem voor de zekerheid zwemkleding en een handdoek mee, misschien is er ruimte om een duik te nemen 😉. Kunnen we gelijk uitleggen wat er nodig is om veilig te (leren) zwemmen.
Leiden heeft een riool dat onderhoud vraagt. Een onderdeel hiervan zijn de gemalen die het rioolwater verpompen naar de rioolwaterzuivering. We brengen een bezoek aan zo’n gemaal en krijgen uitleg over dit onderdeel van de riolering.

d. Ontwikkeling van Stationsgebied Leiden en bezoek aan de klimaat adaptieve heringerichte wijk het Noorderkwartier

Vanuit het stadhuis fietsen we met jou naar het stationsgebied van Leiden wandelen we er naar toe. Hier kun je luisteren naar een Je kunt je voeten laten rusten tijdens de interessante presentatie in het informatiecentrum. Na een rondje door het gebied gemaakt te hebben, vervolgen we onze route naar het Noorderkwartier. Deze klimaat adaptieve heringerichte wijk is zo interessant dat deze vanuit het hele land wordt bezocht. Hierna fietsen lopen we gezamenlijk naar het stadhuis terug voor een welverdiend hapje & drankje.

Tip: doe goed zittende (wandel)schoenen aan en neem je fiets mee!

Interessant voor:

Iedereen met een bestuurlijke, sociologische of juridische achtergrond

Route 4 – ICT en online dienstverlening

Ook ICT en online dienstverlening zijn in het digitale tijdperk niet meer weg te denken. Zij zorgen er tenslotte voor dat alle online activiteiten (in- en extern) naar wens verlopen. Hoe ze dat doen? Dat laten ze je op deze route zien.

Interessant voor:

Medewerkers ICT, functioneel beheerders, applicatiespecialisten, informatiemanagers, data-analisten, servicemanagers, gegevensbeheer basisregistraties, landmeters, GEO-specialisten, data-specialisten

Route 5 – Juridisch en Burgerzaken

In deze route maak je kennis met de uitdagende werkzaamheden waar een jurist binnen de gemeente mee te maken krijgt. Tegelijkertijd laat het je zien hoe breed dit werkveld eigenlijk is.

Ook test je je kennis in de grote Burgerzaken-quiz en ga je op speeddate.

Interessant voor:

Startende of ervaren juristen, medewerkers  Burgerzaken

Route 6 – Financiën en contractmanagement Jeugdhulp

In deze route maak je kennis met de meer zakelijke kanten van wat gemeenten in het sociaal domein doen. Je krijgt een kijkje in de keuken van de Serviceorganisatie Zorg Holland Rijnland. Deze organisatie verzorgt voor 12 gemeenten in en om de Leidse regio de contractering en bekostiging van jeugdhulp, het contractmanagement op de jeugdhulpaanbieders en de levering van beleids- en managementinformatie. De Serviceorganisatie Zorg is een jonge organisatie en bestaat uit ongeveer 25 medewerkers die met veel plezier en grote inzet werken voor de jeugd. Per 2024 breiden de diensten zich uit naar meer gemeenten. Graag geven we je deze middag de gelegenheid om te zien wat ons werk inhoudt en ons alles te vragen wat je daarover zou willen weten.

Interessant voor:

Financieel adviseurs en contractmanagers