De wijk leefbaar houden en problemen oplossen

gemeente leiden
maurits

Als Wijkboa is elke dag weer anders en ik weet vaak niet hoe mijn dag verloopt. Alleen de overleggen waar ik naartoe moet, staan vast. Op straat weet ik niet wat ik tegenkom en moet ik handelen op wat ik zie. Met binnenkomende klachten van bewoners of bedrijven in de wijk ga ik snel aan de slag.

Wat mijn functie zo leuk maakt is de wisseling van mijn werk en dat geen dag hetzelfde is. Ik richt mijn focus op Leiden Noord en ben bezig om alles in goede banen te leiden. Tijdens mijn werk kom ik met veel verschillende mensen in contact. Ik ben de schakel tussen gemeente en handhaving met de mensen die in de wijk wonen, werken en recreëren. Waar ik het meest trots op ben, is dat ik heb meegewerkt aan de inrichtingseisen van het handhavingssysteem dat wij nu gebruiken.

Wat voor mij belangrijk is, is dat we klantgericht werken. Wat zeker in mijn functie belangrijk is. Als bewoners binnen mijn wijk problemen hebben, lossen we dit samen op. Daarnaast de verantwoordelijkheid binnen mijn functie. Deze verantwoordelijkheid pak ik met beide handen aan om een onderdeel te zijn van een leefbare wijk.

Ik werk in een hecht en dynamisch team. We gaan echt voor elkaar door het vuur. Dat moet ook wel, want op straat ben je op elkaar aangewezen. Op kantoor zijn we net een familie en maken we grapjes, maar eenmaal buiten zijn wij serieus en staan wij voor elkaar klaar.

Mijn favoriete collega bestaat in mijn ogen niet, omdat het team zo divers is. Wel is het belangrijk dat diegene een teamspeler moet zijn. Goed kunnen luisteren is ook belangrijk, vooral op straat.

Meer collega’s