Elke dag denken vanuit kansen maakt het werk super gaaf

gemeente leiden
anne

Als Wijkregisseur ben ik de verbinding tussen de gemeente en de Leidenaar. Elke dag is anders. Naast reguliere overleggen met het team en partners in de wijk is het erg afwisselend. Van telefoontjes en e-mailen tot bij mensen langslopen voor vragen. Ik ben vooral bezig met het proces en ik ben continue aan het verbinden en linken aan het leggen. Het is mijn taak om zo goed mogelijk te weten wat er intern en extern speelt in mijn gebied, zodat ik waar nodig is advies kan geven of kansen en/of risico’s kan agenderen.

Mijn functie is heel divers, ik moet breed en integraal werken. Dit maakt mijn functie zo leuk. Je leert de organisatie en de stad heel goed kennen en zo kan ik bijdragen aan een organisatie die aansluit bij wat er leeft bij bewoners in de stad. Tegelijkertijd draag ik bij aan het borgen en verbeteren van de leefbaarheid in de stad. Hier ben ik ook trots op.

Het fijne om bij de gemeente Leiden aan het werk te gaan, is dat de organisatie groot genoeg is om van betekenis te zijn en klein genoeg dat je ook echt met je voeten in de klei kunt staan. Je kunt dus echt dingen voor de stad doen.

Ik werk in een heel leuk team. Daarnaast is het een grote cluster waar ik zit. De openheid en collegialiteit in ons cluster vind ik heel fijn. Iedereen is open, sociaal en geïnteresseerd in elkaar.

Mijn favoriete collega is iemand die slagvaardig is en een intrinsieke motivatie heeft om bij de gemeente te werken. Ik vind wel echt dat je de wereld, in dit geval Leiden, een beetje beter moet willen maken als je bij een gemeente gaat werken.

Meer collega’s