Stagiair Fietsplan

HBO-WO niveau. Startdatum bij voorkeur zo snel mogelijk, het aantal uren en de periode zijn bespreekbaar.

Leiden bouwt aan een duurzame stad en heeft momenteel verschillende projecten lopen om duurzaamheid in onze mooie stad te bevorderen. Zo is er al een “flink fietsen” campagne waarbij het uitgangspunt is, fietsen aantrekkelijker te maken.

Gemeente Leiden wil óók het gebruik van de fiets door de medewerkers van gemeente Leiden een extra boost geven. Tegelijkertijd wil gemeente Leiden het ook aantrekkelijker maken voor medewerkers om met de fiets naar kantoor te komen. Er zijn in het afgelopen jaar een aantal vooronderzoeken gedaan waardoor het al bekend is dat sommige medewerkers een flinke afstand afleggen van huis naar kantoor en daarom graag de mogelijkheid hebben om bij aankomst te douchen en natte kleding op te hangen. Maar meer mensen op de fiets betekent natuurlijk ook dat er meer veilige parkeergelegenheid moet komen waar de medewerkers hun fiets veilig neer kunnen zetten. Genoeg stof om over na te denken dus!

Wie ben jij?
Je bent een tweede of derdejaars student aan een hoge school of universiteit, of je zit in de laatste fase van je studie. Je bent nieuwsgierig en onderzoekend aangelegd en laat je gedachten graag de vrije loop. Creatief als je bent neem je proactief het voortouw in de werkzaamheden waarmee dit project tot een goed resultaat gebracht kan worden. Je bent sterk in de Nederlandse taal in woord en geschrift en sociaal-maatschappelijk betrokken en gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan “Duurzaam Leiden”.

Wat ga je doen?
Als stagiair vragen we je te onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn om het voor onze medewerkers aantrekkelijker te maken om met de fiets naar kantoor te komen. Dat kan door mensen te interviewen maar ook door contact te leggen met andere gemeenten die ervaring hebben met een vergelijkbaar project.

Er zijn natuurlijk een tal van mogelijkheden om te achterhalen wat het voor de medewerker aantrekkelijk zou maken om vaker op de fiets naar werk te komen. Wij laten de stagiair graag vrij om hier zelf over na te denken en met een creatief voorstel te komen.

Wat bieden wij jou?
Voor dit project krijg jij als student de vrijheid volledig richting te geven aan je onderzoek. Tijdens je stage kom je te werken bij Servicepunt 71 (het centrum voor bedrijfsvoering van de gemeenten Leidse Regio) waar je binnen het team Facilitaire Zaken een vast aanspreekpunt zal hebben. Een prachtige kans dus om te ervaren hoe het er in praktijk aan toe gaat bij onze gemeenten en een mooi startpunt om de benodigde informatie te verkrijgen. Uiteraard gaat deze stage opdracht gepaard met een stagevergoeding van max. 400 euro op basis van 36 uur per week.
Meer weten of solliciteren?
We zien je sollicitatie graag zo snel mogelijk tegemoet. Wij sluiten deze stage/afstudeeropdracht zodra de juiste match is gevonden. Wacht dus niet te lang met reageren want wij kunnen niet wachten dit project te starten!
SERVICEPUNT71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Wij leveren diensten aan de gemeenten Leiden,
Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Daarnaast werken we ook voor Holland Rijnland en de Omgevingsdienst West-Holland. Wij zijn partner op het gebied van Informatievoorziening en ICT,
HRM, Facilitaire zaken, Juridische zaken, Financiën en Inkoop. Onze missie is om de gemeenten te helpen de best mogelijke dienstverlening te bieden aan burgers en bedrijven. We werken vanuit een professionele en flexibele instelling waarbij we onze disciplines bij elkaar brengen en verbinding zoeken met de maatschappelijke opgaven van de partnerorganisaties.

Het werken voor de Leidse regio is veelzijdig en vindt plaats in een prettige, collegiale en informele sfeer. We willen een herkenbare organisatie zijn met een goede afspiegeling van de diverse inwoners van onze regio. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken mensen die ons hiermee helpen. Mensen met een hart voor dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid. Want die maken het verschil.

Wij zijn Servicepunt71. 
Wie ben jij?


Per 1 januari 2023 bestaat Servicepunt71 niet meer als onafhankelijke organisatie en wordt in zijn geheel ondergebracht bij de gemeente Leiden. Er zijn nieuwe regionale afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van bedrijfsvoering. Vanaf volgend jaar gaat de gemeente Leiden de bedrijfsvoering uitvoeren voor Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en de eigen Leidse organisatie. We willen hiermee de samenwerking verder versterken, de sturing vereenvoudigen en slagkracht vergroten. Medewerkers in dienst van Servicepunt71 gaan dan allemaal in één keer over naar Leiden met behoud van de eigen functie.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
31-12-2022

Uren per week:
16 tot 24 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
05-10-2022
Locatie:
Servicepunt71 Tweelingstraat 4
2312 LX   Leiden
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Aanmelden