Stagiair Beleidsadviseur Kenniseconomie en Ruimte voor werken

WO, 32-36 uur per week, 6 maanden, vanaf 1 september 2022, later in het jaar is ook mogelijk.

Wat houdt de stage in?
Als beleidsadviseur Kenniseconomie ga jij je o.a. bezig houden met het creëren van een goed vestigingsklimaat voor startups/scale ups, en innovatieve bedrijven. Je onderzoekt bijvoorbeeld welk beleid andere steden hebben, adviseert aan het team en voert aanbevelingen uit.

Daarnaast bereid je overleggen voor met diverse partners zoals ondernemers, regio, de provincie, het ministerie van EZK en de G40. Je stelt in afstemming met collega’s adviezen bij vergaderpunten op voor de wethouders, woont het overleg bij en mailt collega’s de belangrijkste uitkomsten van het overleg. Ook werk je mee aan opgaven op het Leiden Bio Science Park en lever je een bedrage aan ‘ruimte voor werken’. Je werkzaamheden variëren van onderzoek, advisering, presentaties maken, organiseren en notuleren. Op die manier krijg je een zo breed mogelijk beeld van het werk als een beleidsadviseur en kan je volop meedraaien met de opgaves van het team. Bovendien werken op onze afdeling meerdere stagiaires waarmee je kunt overleggen, sparren en optrekken.

Wat heb je nodig om deze stage tot een succes te maken?
Je bent nieuwsgierig, proactief en een doorzetter. Je stelt vragen als je het niet weet, maar eerst zoek je het zelf uit. Je stroopt je mouwen op als er ergens hulp nodig is. Je bent servicegericht en leergiering. Een presentatie geef je met gemak, je pakt makkelijk de telefoon op en een e-mail schrijven vind jij geen probleem. Je houdt van afwisselend werk: achter de laptop, in vergadering of op pad in de stad en daarbuiten. Je ontwikkelt je graag in projectmatig werken: van het maken van een plan, tot de uitvoering in stappen en het komen tot een schriftelijk advies met een inleiding, kern en conclusie. Verder vragen wij van je:
 • Interesse in het werken bij de overheid;
 • Een opleiding op HBO- of WO niveau. De opleiding maakt niet uit, maar de werkzaamheden sluiten goed aan bij de studies bestuurskunde, politicologie, geschiedenis, economie of rechten.

Meer over de afdeling:
Je bent onderdeel van team Economie van de gemeente Leiden. Samen zorgen we ervoor dat Leiden een aantrekkelijke stad is voor bedrijven om zich te vestigen, voor werknemers om te werken en voor bezoekers om naar toe te gaan voor winkelen, uiteten of evenementen.

We werken voor de afdeling Vestigingsklimaat. De afdeling Vestigingsklimaat creëert de randvoorwaarden voor een excellent vestigingsklimaat om te wonen, werken, leren en recreëren in de stad en regio. Voor huidige en toekomstige generaties. We doen ons werk in samenwerking met onze partners, waaronder de inwoners, ondernemers, corporaties, cultuur- en onderwijsinstellingen, regiogemeenten en het Rijk. Internationale kennis en historische cultuur zijn de twee pijlers van Leiden. Onze afdeling Vestigingsklimaat telt ongeveer veertig collega’s, die allen deel uitmaken van tenminste één team. Op dit moment zijn de teams:
 • Economie
 • Cultuur en erfgoed
 • Wonen
 • Kennis en Internationalisering

We werken vanuit de verbinding van opgaven en talenten. Er is dus alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen

Wat bieden wij?
 • Een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (naar rato).
 • Een uitdagende en afwisselende stage in een team van enthousiaste en slagvaardige collega’s.
 • Een professionele werk/leeromgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Het opbouwen van een sterk netwerk.
 • Een gezellige werksfeer waaronder veel (vrijblijvende) stage- en teamactiviteiten plaatsvinden.
 • Een werk- en leerplek voor 32-36 uur in de week.
Let op: aantal uren in de week zijn bespreekbaar. Neem ook contact op indien je minder dan 32 uur in de week beschikbaar bent.
Enthousiast geworden over deze stage?
Deze stage staat langere tijd uit. We checken regelmatig de reacties. Zien we een match, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Zodra de opdracht is voorzien, wordt deze opdracht gesloten. Neem voor meer informatie over de werkzaamheden tot en met 28 juli contact op met Marjan van Duijn via telefoonnummer 06- 1377 1332 en vanaf 15 augustus met Arnoud Nierop via telefoonnummer 06-2826 0613. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Paul Stad via tel. 06-29401964. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.
LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden. 

Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum:
31-12-2022

Uren per week:
32 tot 36 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
WO

Plaatsingsdatum:
26-07-2022

Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:

Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo bent je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.Aanmelden