Maatschappelijk beleid

Wat ga je doen? 

De collega’s van de gemeente Leiderdorp, Oegstgeest en Leiden hebben een interessant programma voor je samengesteld. Je maakt kennis met beleidsadviseurs en de manager van het maatschappelijk domein in Oegstgeest. Zij informeren je over het werk binnen het sociaal domein en gaan specifiek in op de vraag hoe je als beleidsadviseur het verschil kan maken in het dorp. Hoe werk je aan grote maatschappelijke thema’s als het verminderen van eenzaamheid of het verbeteren van de gezondheid? Ook gaan we in op de taken die we hebben op het terrein van Werk & Inkomen. 

De beleidsmedewerker van het sociaal domein bij de gemeente Leiderdorp neemt daarna het stokje over en vertelt over het werken in het sociaal domein van deze gemeente. Hierna starten we met een rollenspel, waarbij op een interactieve manier casussen uit de praktijk worden behandeld. Een leuke manier om te ervaren hoe het is om voor een gemeente te werken in het maatschappelijk domein. 

Tot slot vertellen twee beleidsmedewerkers van de gemeente Leiden hoe het is om in een grotere gemeente als Leiden werkzaam te zijn in het sociaal domein. De lijnen zijn hier minder kort dan bij een kleine gemeente; wat betekent dit voor het werk als beleidsmedewerker? 

Interessant voor? 

Iedereen met een financiële, bestuurlijke, sociologische of juridische achtergrond en geïnteresseerd is in het werken voor het sociaal domein op beleidsniveau.