Werkervaringsplek/ Stage: Internationalisering

Hbo/wo, 24-uur per week voor 4 à 6 maanden – start is flexibel

Wat houdt de stage/werkervaringsplek in?
Handen en voeten geven aan de Visie internationalisering. In Leiden is er sprake van een verdergaande internationalisering van de samenleving. Inmiddels heeft Leiden ruim 11% internationale inwoners, dit zijn kenniswerkers, vluchtelingen, arbeidsmigranten en internationale studenten. Samen met de opgavemanager internationalisering werk je aan het actieplan.
 • Zo ga je aan de slag met het verbeteren van de dienstverlening en communicatie aan internationals
 • Coördineer je de stedenbanden.
 • Help je mee om de collega’s van de gemeente bewust te maken van de internationalisering van de stad en hoe we daar als gemeente het beste op in kunnen springen.

We zijn op zoek naar een enthousiaste vergevorderde student en/of (pas) afgestudeerde starter die ons kan helpen met het actieplan, verbindingen legt tussen beleidsterreinen en de internationals in de stad door bijv. ontmoetingen te organiseren. Concreet:
 • je verzorgt de publiciteit voor de monitor internationalisering
 • je maakt presentaties voor het college
 • je analyseert onderzoeken en je gaat aan de slag met een project uit het actieplan, zoals het toegankelijker maken van vrijwilligerswerk/sportaanbod voor internationale inwoners.

Dit doe je niet alleen. Je trekt op met andere stagiaires binnen het team Vestigingsklimaat en in het bijzonder je mede-stagiair bij team Kennis en Internationalisering. Het betekent dat je jezelf op inhoudelijk, organisatorisch en communicatief vlak verder kan ontwikkelen.

Wat heb je nodig om deze stage/werkervaringsplaats tot een succes te maken?
Ben jij een vergevorderde student of alumnus die geïnteresseerd is in de internationalisering van de samenleving en de kansen wil benutten voor de stad Leiden? Kan je niet wachten om beleid te vertalen naar de uitvoering en zelf een aantal acties op te pakken? Ben je benieuwd hoe je  afdelingen en stadspartners hierin mee kan nemen? En hoe dit werkt in politiek ‘sensitieve’ omgeving? En vind je het leuk om verbindingen te maken met deze in- en externe doelgroepen en partners?
We verwachten dat je al wat relevante kennis hebt opgedaan bij je studie en werkervaring wilt opdoen bij een lokale overheidsorganisatie. Je bent dus, als student, al verder in je studie. Of je bent al afgestudeerd en wil via Stage Nieuwe Stijl een werkervaringsplek opdoen. Je durft initiatief te nemen, ziet zaken die opgepakt moeten worden en je bent communicatief sterk. Je bent absoluut hands-on en ziet dit als kans om ervaring op te doen bij een diverse en grote organisatie. Je instelling en hands-on mentaliteit is belangrijker dan een specifieke studierichting.

Wie zijn wij?
De opgavemanager internationalisering werkt bij het team Kennis & Internationalisering (10 medewerkers), dat onderdeel is van de afdeling Vestigingsklimaat.

Afdeling Vestigingsklimaat, creëert de randvoorwaarden voor een excellent vestigingsklimaat om te wonen, werken, leren en recreëren in de stad en regio. Voor huidige en toekomstige generaties. We doen ons werk in samenwerking met onze partners, waaronder de inwoners, ondernemers, corporaties, cultuur- en onderwijsinstellingen, regiogemeenten en het Rijk. Internationale kennis en historische cultuur zijn de twee pijlers van Leiden.

Onze afdeling Vestigingsklimaat telt ongeveer 35 vaste collega’s, die allen deel uitmaken van tenminste één team. Op dit moment zijn de teams:
 • Economie
 • Cultuur
 • Wonen
 • Kennis en Internationalisering
We werken vanuit de verbinding van opgaven en talenten. Er is dus alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Wat bieden wij jou?
Uiteraard is het een wisselwerking. Voor het harde werken en leren krijg je ook iets terug:
 • een uitdagende en afwisselende stage/werkervaringsplek in een dynamische werkomgeving;
 • een kijkje achter de deuren van de gemeente en de stadspartners in Leiden;
 • een professionele werk-/leeromgeving, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling met een toegankelijke, informele sfeer;
 • een netwerk van jonge collega’s (Jong Leiden);
 • bij stage: een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • bij werkervaringsplek: de mogelijkheid om de werkervaringsplek via het project Stage Nieuwe Stijl te volgen. Dit houdt in dat je naast je werkervaringsplaats wekelijks een dagdeel scholing krijgt in de vorm van een training m.b.t. solliciteren op de arbeidsmarkt. . Zie hiervoor: Stage Nieuwe Stijl – 2connect-us, vergoeding is  650,- euro per maand.
Enthousiast geworden over deze stage?
 • We zien je cv mét motivatie graag tegemoet. De vacature heeft geen sluitingsdatum, geschikte kandidaten ontvangen een uitnodiging voor een gesprek.
 • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Laura Platte, tel. 06-34364793 en l.platte@leiden.nl
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Paul Stad via 06-29401964.
LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden. 

Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum:
31-12-2022

Uren per week:
24 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
14-06-2022

Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:

Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo bent je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.Aanmelden