Stagiairs MKB-deal Economie071

Wat houdt de MKB-deal Economie071 in?
Hoe word ik als ondernemer online beter zichtbaar en kan ik meer omzet realiseren? Hoe zorg ik dat medewerkers in mijn bedrijf digitaal veilig (thuis) kunnen blijven werken? Hoe kan ik mijn bedrijfsvoering efficiënter inrichten of nieuwe verdienmodellen ontwikkelen met digitale tools? Zomaar een aantal mogelijke vragen van ondernemers waar we met de MKB-deal Economie071 op in willen spelen.

De MKB-deal betreft het ontwikkelen en organiseren van een vraaggericht stimuleringsprogramma voor MKB-ondernemers in de Economie071 regio. Dit met de ambitie om MKB-ondernemers te informeren, bewust te maken, inspireren en activeren om met digitaliseringsvraagstukken binnen de onderneming aan de slag te gaan.

Meer concreet gaat het in het projectplan van de MKB-deal Economie071 over het ontwikkelen en uitzetten van een Digiscan, het organiseren van kennis- en informatiebijeenkomsten, verdiepingsworkshops en werkbezoeken (op basis van de uitkomsten van de Digiscan en) in nauwe samenwerking met ondernemersorganisaties. Maar ook het inzetten van ondernemerscoaches en het opzetten en uitrollen van een vouchersysteem om concrete digitaliseringsprojecten van ondernemers in de regio verder te brengen.

De partijen die zich hebben verbonden aan de MKB-deal Economie071 zijn de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Katwijk, Oegstgeest, Zoeterwoude en de ondernemersvertegenwoordigers VNO-NCW Rijnland, Stichting Ondernemend Leiden en de Koepel Leidse Regio. Daarnaast zal nauw samengewerkt worden met de ondernemersverenigingen in de betreffende gemeenten en met experts van kennisinstellingen en expertbedrijven uit de regio. Voor de uitvoering van het programma is een kleine projectorganisatie ingericht met een projectleider, een drietal coördinatoren (stagiaires) en ondersteuning van een community manager van de uitvoeringsorganisatie Economie071.  Voor meer informatie zie onze projectpagina.

Wie ben jij?
Economie071 zoekt voor de uitvoering van de MKB-deal drie stagiaires die aan de slag gaan op de volgende posities: coördinator events, coördinator partners en coördinator communicatie.

Coördinator events  
Als coördinator events ben je samen met de projectleider verantwoordelijk voor het initiëren en coördineren van de events die in het kader van de MKB-deal georganiseerd worden. Dit in nauwe samenwerking met de ondernemersverenigingen. Je geeft in deze rol inhoudelijk en organisatorisch vorm aan de verschillende events en draagt daarmee zorg voor een vraaggestuurde programmering van de gehele MKB-deal. Daarnaast fungeer je ook als coördinator/secretaris van de werkgroep ‘events’, waarin alle partners deelnemen.

Coördinator partners  
Als coördinator partners ben je het eerste aanspreekpunt voor MKB-ondernemers en samenwerkingspartners in de MKB-deal. Je zoekt actief het contact en de afstemming met ondernemers, experts, expertbedrijven, ondernemerscoaches en andere stakeholders en geeft zo mede inhoud aan de inhoudelijke programmering van de MKB-deal. Daarnaast ondersteun je bij de ontwikkeling en uitrol van de ‘Digiscan’ en de inzet van de ondernemerscoaches in het programma.

Coördinator communicatie
Als coördinator communicatie ben je verantwoordelijk voor de communicatie van het programma van de MKB-deal. Dit in nauwe samenwerking met de betrokken partners, en in het bijzonder de ondernemersverenigingen en de community manager van de uitvoeringsorganisatie Economie071. Daarnaast fungeer je als coördinator/secretaris van de werkgroep ‘communicatie’ en verzorg je de content op de website en het digitale eventsplatform.

Voor deze stageplekken achten we de volgende vaardigheden en persoonlijke kenmerken belangrijk:

 • je hebt een hands-on mentaliteit en bent resultaatgericht;
 • je bent wendbaar en krijgt energie van werken in een dynamische omgeving;
 • je bent in staat zelfstandig taken op te pakken, maar ook om in teamverband te werken;
 • je bent flexibel, soms ook in je werktijden, en vindt het geen probleem om soms onder enige tijdsdruk te moeten werken of onverwachts ergens bij te moeten springen; 
 • je bent sociaal-maatschappelijk betrokken en gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan het versterken van de economie in deze regio;
 • interesse of affiniteit met digitaliseringsvraagstukken en/of ondernemerschap is een pré;
 • ervaring met projectmatig werken, het uitvoeren van coördinerende taken, content management of de organisatie van evenementen is een pré;
 • je beschikt over goede Nederlandse communicatie en presentatie skills (bij voorkeur ook Engels) en hebt een HBO/WO achtergrond.

Wat wij bieden
Economie071 biedt je de mogelijkheid om in een periode van 5 tot 6 maanden je kwaliteiten te tonen in het project. Daarnaast bieden wij jou graag:
 • een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand (naar rato en op basis van ervaring);
 • een groot netwerk om je eigen kennis en netwerk te verbreden en een spilpositie tussen een divers palet aan organisaties;
 • directe samenwerking met de project/accountmanager, bestuurlijk opdrachtgevers en medewerkers bij de betrokken partners die je inhoudelijk helpen en van hints voorzien in je loopbaanontwikkeling;
 • meer stagiaires (i.i.g. binnen de gemeente Leiden) om mee samen te werken en activiteiten te ondernemen;
 • een dynamische werkomgeving op de grens van het publiek en private domein waar leren, resultaatgericht werken én plezier alle drie hoog in het vaandel staan en waar de inbreng van stagiairs als belangrijk wordt gezien.

Deze stage is voor hbo/wo studenten voor 32-36 uur per week voor een periode van 5 tot 6 maanden. Met idealiter een start vanaf begin februari 2022.

Enthousiast geworden?
Voldoe jij aan het hierboven geschetste profiel? Dan komen we graag in contact met jou!
 • We zien je sollicitatie (motivatiebrief en cv) graag tegemoet op contact@economie071.nl
 • Sollicitaties behandelen we direct op volgorde van binnenkomst. We plannen dan graag een kort (online) gesprek in om nader kennis te maken.
 • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden en het sollicitatieproces contact op met projectleider Dwayne van der Klugt via d.vanderklugt@economie071.nl.   
 • Meer informatie over Economie071 is te vinden op www.economie071.nl. Informatie over het project vind je op deze pagina: https://www.economie071.nl/projecten/digitalisering071/.
LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden. 

Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum:
01-02-2022

Uren per week:
32 tot 36 uur

Maand­salaris:

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
31-12-2021

Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:

Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo bent je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.Aanmelden