Stagiaires Binnenstadsmanagement

HBO of WO, 36 uur per week, 6 maanden, vanaf 1 september of 1 oktober 2022

Ben je wel eens in de Leidse binnenstad geweest? Zo nee, dan raden wij je aan om een keer langs te komen. En zo ja, leuke stad he? Zelf vinden wij Leiden de leukste stad van Nederland. Alleen zo’n binnenstad blijft niet uit zichzelf zo leuk en gezellig. Daar zijn slimme koppen voor nodig. Wij hebben nu ruimte voor twee slimmerds die graag hun studie willen afronden op het thema Leidse Binnenstad. Waar wacht je nog op? App, schrijf of bel! 

Hoe ziet de stage eruit en wat kan je verwachten?

Dit is een stage waarbij je goed zal worden begeleid door een vast aanspreekpunt. We gooien je zeker niet in het spreekwoordelijke diepe. Vanaf de eerste dag zullen wij jou helpen bij alles waar jij tegen aanloopt. Dit om ervoor te zorgen dat jouw stage een groot succes zal gaan worden.

Als stagiair binnenstadsmanagement zet jij je samen met de Binnenstadmanager en collega’s in voor een vitale binnenstad in Leiden: een levendige en leefbare, toekomstbestendige binnenstad. Samen zorgen jullie ervoor dat de binnenstad van Leiden mooi en gezellig blijft. Dat doen we door vanuit binnenstadmanagement het overzicht te hebben van alle projecten van de gemeente en stadspartners in de binnenstad. We zoeken naar de verbinding tussen de projecten, adviseren projectleiders en zorgen ervoor dat alles bijdraagt aan de gezamenlijke visie voor een vitale binnenstad.

’s Ochtends neem je deel aan de dagelijkse stand-up van binnenstadmanagement: welke nieuwe klussen zijn er en wie gaat wat vandaag doen? Je switch van laptop, naar vergaderzaal en van thuis of kantoor naar een werkwandeling door de binnenstad. Aan het einde van de middag neem je deel aan de wrap-up: wat is vandaag gelukt? Waar heb je vragen over en wat gaan we het laatste uur doen? Afwisselend zit jij overleggen voor, geef je presentaties of maak je aantekeningen. Op die manier draai je volledig mee als collega en kan je alles uit je stage halen.

Oke, leuk Leiden maar waarom zou ik moeten kiezen voor jullie?

 • De eerste reden- en die is echt waanzinnig interessant- is dat je een groot netwerk opbouwt van Leidse ondernemers, Leidse kennisinstellingen,  Leidse inwoners en heel veel Leidse ambtenaren.
 • Met dit nieuwe netwerk ga je aan de slag met thema’s zoals cultuur, economie en ruimtelijke ordening. We leggen je graag uit hoe dat werkt onder het genot van een kop koffie.
 • Je kan in deze stage echt impact maken op de doorontwikkeling van de binnenstad Leiden.
 • Oh ja, hoe dan? Je adviseert in jouw rol de binnenstadmanager Leiden over de projecten en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Met welke inhoud ga je aan de slag?

Je gaat aan de slag met een aantal belangrijke thema’s, zoals bijvoorbeeld cultuur (musea, voorstellingen, evenementen), economie (winkels, horeca, ondernemers), kennis (universiteit, hogeschool, mbo, LUMC), mobiliteit (voetgangers, fietsers, automobilisten en OV), ruimtelijke ordening (uitstraling straten, pleinen en gebouwen) en duurzame leefomgeving (klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie). Je onderhoudt contact met verschillende projectleiders en leest mee met hun plannen. Je adviseert de binnenstadmanager over de projecten en de gevolgen voor de binnenstad. Je neemt deel aan overleggen, schrijft nota’s, maakt power-point presentaties, organiseert bijeenkomsten en je gaat mee naar de wethouder.

Wat heb je nodig om deze stage tot een succes te maken?

Nieuwsgierig als je bent weet je de juiste vragen te stellen om verder te komen. Jij vindt het leuk om servicegericht te denken en te handelen en bent niet vies van het geven van een presentatie. Ook verbaal ben jij een topper en blijft niet hangen achter whatsapp maar pakt ook gewoon nog ouderwets de telefoon wanneer je snel wilt schakelen. Verder vinden wij het prettig als je projectmatig kan werken en op sommige dagen met een gedegen advies komt.

Verder vragen wij van je:

 • Dat je in de eindfase zit van je masteropleiding aan de universiteit;
 • Dat je geïnteresseerd bent in politieke, bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken.
 • Een specifieke studierichting is voor de functie niet nodig. De meeste collega’s hebben een achtergrond in bestuurskunde, politicologie, geschiedenis, economie, rechten of andere humanities studies.

Meer over de afdeling:

Je komt te werken bij binnenstadmanagement, onderdeel van de afdeling Vestigingsklimaat. Daar werken beleidsadviseurs en accountmanagers aan het beleid om Leiden de beste stad te laten zijn voor bewoners en bezoekers. De afdeling bestaat uit de teams Economie, Cultuur, Kennis en Wonen en het programma Kennisstad en Binnenstadmanagement (programma Binnenstad). In totaal werken er ongeveer 35 mensen bij de afdeling.

Wat bieden wij?

 • Een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand (naar rato).
 • Een uitdagende en afwisselende stage in een team van enthousiaste en slagvaardige collega’s.
 • Een professionele werk/leeromgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • 100% begeleiding met jouw stageopdracht
 • Een interessant netwerk.
 • De mogelijkheid om intern te solliciteren bij vier gemeentes.
Enthousiast geworden over deze stage?

We maken het heel eenvoudig voor je. Bel of app ons voor meer informatie. Stuur even een appje of bel naar Sammie Koning: 06 2851 5368. Je hoeft niet gelijk te solliciteren via een sollicitatiebrief. Wij willen je namelijk graag vertellen wat de stage zal inhouden. Na dit gesprek vragen wij je om je cv op te sturen en nodigen je uit voor een wat formeler sollicitatiegesprek. Je mag ook gelijk reageren natuurlijk via de sollicitatiebutton.

Sammie gaat ook nog op vakantie, van 21 juli tot en met 29 juli en van 6 augustus tot en met 15 augustus. Mocht je in die tijd nog vragen hebben, dan kan je ze mailen naar: S.Koning@leiden.nl of aan Marije Groen, M.groen@leiden.nl. Na hun vakanties nemen ze dan zo snel mogelijk contact met je op. Deze stagevacature staat uit tot en met 1 oktober.

Extra informatie

 • Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.
LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden. 

Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum:
01-10-2022

Uren per week:
36 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
WO

Plaatsingsdatum:
18-07-2022

Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:

Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo bent je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.Aanmelden