Stagiaires Binnenstadmanagement

HBO of WO, 36 uur per week, 6 maanden, startdatum in overleg

Ben je wel eens in de Leidse binnenstad geweest? Zelf vinden wij Leiden de leukste stad van Nederland. Alleen blijft zo’n binnenstad niet uit zichzelf zo leuk en gezellig. Daar zijn aanpakkers voor nodig! Wij hebben nu ruimte voor studenten die graag stage willen lopen op het thema Leidse Binnenstad. We kijken uit naar je app, mail of telefoontje.

HOE ZIET DE STAGE ERUIT EN WAT KAN JE VERWACHTEN?

Dit is een stage waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt maar ook goed zal worden begeleid door een vast aanspreekpunt. We gooien je zeker niet in het spreekwoordelijke diepe. Vanaf de eerste dag zullen wij jou helpen bij alles waar jij tegen aanloopt. Dit om ervoor te zorgen dat jouw stage een groot succes zal gaan worden.

Als stagiair binnenstadmanagement zet jij je samen met de Binnenstadmanager en collega’s in voor een vitale binnenstad in Leiden: een levendige en leefbare, toekomstbestendige binnenstad. Samen zorgen we ervoor dat de binnenstad van Leiden mooi en gezellig blijft. Dat doen we door vanuit binnenstadmanagement het overzicht te hebben van alle projecten van de gemeente en stadspartners in de binnenstad. We zoeken naar de verbinding tussen de projecten, adviseren projectleiders en zorgen ervoor dat alles bijdraagt aan de gezamenlijke visie voor een vitale binnenstad.

’s Ochtends neem je deel aan de dagelijkse stand-up van binnenstadmanagement: welke nieuwe klussen zijn er en wie gaat wat vandaag doen? Je switch van laptop, naar vergaderzaal en van thuis of kantoor naar een werkwandeling door de binnenstad. Aan het einde van de middag neem je deel aan de wrap-up: wat is vandaag gelukt? Waar heb je vragen over en wat gaan we het laatste uur doen? Afwisselend zit jij overleggen voor, geef je presentaties of maak je aantekeningen. Op die manier draai je volledig mee als collega en kan je alles uit je stage halen.

Een mooie manier dus om te proeven hoe het is om als werknemer bij een gemeente aan de slag te gaan!

MET WELKE INHOUD GA JE AAN DE SLAG?

Je gaat aan de slag met een aantal belangrijke thema’s, zoals bijvoorbeeld cultuur (musea, voorstellingen, evenementen), economie (winkels, horeca, ondernemers), kennis (universiteit, hogeschool, mbo, LUMC), mobiliteit (voetgangers, fietsers, automobilisten en OV), ruimtelijke ordening (uitstraling straten, pleinen en gebouwen) en duurzame leefomgeving (klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie). Je onderhoudt contact met verschillende projectleiders en leest mee met hun plannen. Je adviseert de binnenstadmanager over de projecten en de gevolgen voor de binnenstad. Je neemt deel aan overleggen, schrijft nota’s, maakt power-point presentaties, organiseert bijeenkomsten en je gaat mee naar de wethouder.

Op basis van je opleiding en interesses zal je samen met de Binnenstadmanager afspreken welke taken je gaat oppakken tijdens je stage. Deze zijn gekoppeld aan de vijf strategische lijnen waar binnenstadmanagement aan werkt. Dit zijn:
 1. Impulsen voor de Binnenstad (in de vorm van subsidies)
 2. Platform Binnenstad (samenwerking met belangengroepen)
 3. Verbinding Binnenstad – Leiden Bio Science Park
 4. Vergroening Binnenstad
 5. Toekomstbeeld Binnenstad
Naast deze strategische lijnen is binnenstadmanagement betrokken bij veel projecten van andere teams, zoals het aanpakken van winkelstegen en het verbeteren van de toeristische borden in de binnenstad. Hier horen ook taken bij die door jou als stagiair opgepakt kunnen worden.

WAT HEB JE NODIG OM DEZE STAGE TOT EEN SUCCES TE MAKEN?

Nieuwsgierig als je bent, weet je de juiste vragen te stellen om verder te komen. Jij vindt het leuk om servicegericht te denken en te handelen en je bent niet vies van het geven van een presentatie. Ook verbaal ben jij een topper en blijft niet hangen achter whatsapp maar pakt ook gewoon nog ouderwets de telefoon wanneer je snel wilt schakelen. Verder vinden wij het prettig als je projectmatig kan werken en op sommige dagen met een gedegen advies komt. Verder vragen wij van je:

 • Dat je geïnteresseerd bent in politieke, bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken;
 • Dat je een studie volgt aan de universiteit of het HBO.

Een specifieke studierichting is voor de functie niet nodig. De meeste collega’s hebben een achtergrond in bijvoorbeeld bestuurskunde, politicologie, geschiedenis, economie, rechten, planologie, rechten of humanities studies.

Je bent welkom wanneer je een meewerkstage wilt lopen, maar ook wanneer je een afstudeeronderzoek gaat doen over één van de thema’s waar we aan werken.

MEER OVER DE AFDELING:

Je komt te werken bij binnenstadmanagement, onderdeel van de afdeling Vestigingsklimaat. Daar werken beleidsadviseurs en accountmanagers aan het beleid om Leiden de beste stad te laten zijn voor bewoners en bezoekers. De afdeling bestaat uit de teams Economie, Cultuur, Kennis en Wonen en het programma Kennisstad en Binnenstadmanagement (programma Binnenstad). In totaal werken er ongeveer 35 mensen bij de afdeling.

Binnenstadmanagement is een samenwerking tussen gemeente en stadspartners, zoals Erfgoed Leiden, centrummanagement en Leiden&Partners. Het team van de gemeente waar je stage komt lopen bestaat uit de Binnenstadmanager en de Assistent binnenstadmanager. Daarnaast werken er afwisselend ongeveer vier trainees en stagiairs in het team.

WAAROM WIL JE STAGE LOPEN BIJ GEMEENTE LEIDEN?

 • Je bouwt een groot netwerk op van Leidse ondernemers, Leidse kennisinstellingen, Leidse inwoners en heel veel Leidse ambtenaren.
 • Bij gemeente Leiden hechten we waarde aan een sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor de inwoners van de stad.
 • Omdat binnenstadmanagement betrokken is bij verschillende thema’s in de binnenstad, krijg je als stagiair de kans om bij veel andere afdelingen en collega’s een kijkje te nemen.
 • Je komt te werken in een team waar je jezelf kunt zijn en waar je veel aansluiting hebt met de andere stagiairs.
 • Je kan in deze stage echt impact maken op de doorontwikkeling van de binnenstad van Leiden.


WAT BIEDEN WIJ?


 • Een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand (naar rato).
 • Een uitdagende en afwisselende stage in een team van enthousiaste en slagvaardige collega’s.
 • Een professionele werk/leeromgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • 100% begeleiding met jouw stageopdracht
 • Een interessant netwerk.
 • De mogelijkheid om intern te solliciteren bij vier gemeentes.
ENTHOUSIAST GEWORDEN OVER DEZE STAGE?

We maken het heel eenvoudig voor je: bel of app ons voor meer informatie. Stuur een appje of bel naar Sammie Koning: 06 2851 5368, of mail haar via S.Koning@leiden.nl.
Je hoeft niet gelijk te solliciteren via een sollicitatiebrief. Wij willen je namelijk graag meer vertellen over wat de stage zal inhouden. Na dit gesprek vragen wij je om je cv op te sturen en nodigen we je uit voor een wat formeler sollicitatiegesprek.
Je mag natuurlijk ook gelijk reageren via de sollicitatiebutton. Dan ontvangen wij graag een cv en korte motivatie.

Heb je nog vragen over het sollicitatieproces neem dan contact op met Samira Khaldi via 06-14667631. Je sollicitatie zien we graag zo snel mogelijk maar in ieder geval voor 1 april 2023 tegemoet.

EXTRA INFORMATIE

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe stagiairs. Wanneer we iemand gevonden hebben die in het team past, zal deze stagevacature van de website gehaald worden. Na een aantal weken zullen we weer een nieuwe vacature open zetten.
LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden. 

Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
01-04-2023

Uren per week:
36 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
19-01-2023
Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Aanmelden