Stagiair/ werkervaringsplek Beleidsmedewerker Kunst Cultuur en Erfgoed

HBO of WO, 24 uur per week, bij voorkeur 6 maanden, per februari of maart 2023, eerder beginnen is mogelijk. Het aantal uur, de duur van de stage en de startdatum zijn bespreekbaar.

Leiden is een bruisende culturele stad vol historie en prachtig cultuurgoed. En dat is goed terug te zien aan alle culturele instellingen, beeldende kunst in de buitenruimte én ons historisch erfgoed. De bijnaam stad van ontdekkingen is dan ook welverdiend. Dit maakt dan ook dat gemeente Leiden de perfecte gemeente is om als beginnend jong talent ervaring op te doen en kennis te vergaren!

Onze afdeling Vestigingsklimaat, creëert de randvoorwaarden voor een excellent vestigingsklimaat om te wonen, werken, leren en recreëren in de stad en regio. Dit doen wij voor de huidige en onze toekomstige generaties. We doen ons werk in samenwerking met onze partners, waaronder de inwoners, ondernemers, corporaties, cultuur- en onderwijsinstellingen, regiogemeenten en het Rijk. Internationale kennis en historische cultuur zijn de twee pijlers van Leiden. Onze afdeling Vestigingsklimaat telt ongeveer veertig collega’s. We werken vanuit de verbinding van opgaven en talenten waarbij er alle ruimte is om jezelf verder te ontwikkelen. De teams zijn opgedeeld in de volgende subafdelingen:

  • Economie
  • Kunst, Cultuur en Erfgoed
  • Wonen
  • Kennis en Internationalisering

Momenteel hebben wij als afdeling verschillende opgaven te realiseren waarbij wij graag jong, creatief talent inzetten omdat vernieuwende ideeën kostbaar zijn! Daarom stellen wij een prachtige stage/ werkervaringsplek beschikbaar voor de éne stagiair die graag wil bijdragen aan deze opgaven en tegelijkertijd veel wil leren! Het einddoel voor de stagiair hierbij is naar aanleiding van onderzoek te komen met een passend plan die ook echt tot uitvoering kan worden gebracht en dus grote kans van slagen heeft. Wij zijn opzoek naar een stagiair met een passie voor Kunst, Cultuur en cultureel erfgoed die graag het voortouw wil nemen in één van de volgende opgaven;

1. Onderzoek naar diversiteit en inclusie.
Een divers en inclusief publieksbereik van de Leidse culturele instellingen is een aandachtspunt. Het doel is dan ook om met input van de grote Leidse culturele instellingen, onderzoek te doen naar het huidige publieksbereik. Extra aantrekkelijk aan deze opdracht is dat je een deel van het werk in het veld doet: bij Leidse culturele instellingen/podia.

2. Onderzoek naar de Fair Practice Code.
De cultuursector worstelt al jaren met het begrip Fair Practice Code, waaronder Fair Pay (eerlijke beloning of betaling). Wij willen samen met de culturele instellingen in kaart brengen hoe de situatie in Leiden is en wat we gezamenlijk kunnen doen. Daarom zoeken we iemand die onderzoek kan doen naar goede voorbeelden van een succesvolle aanpak elders in het land en een voorzet kan doen om deze te vertalen naar de Leidse situatie.

3. Publiekswerving en bezoekersaantallen.
Het aantal bezoekers aan diverse podia is mede door corona en de afgenomen koopkracht verminderd. We zoeken iemand die mee wil denken over publiekscampagnes en doelgroepenonderzoek.

4. De fysieke kant van cultuur.
Leiden is een bruisende culturele stad, dat is goed terug te zien. Met de invoering van de omgevingsvisie brengen we deze fysieke kant van cultuur graag nader in beeld. Waarbij we uiteraard ook de link willen leggen met de nieuwe omgevingsvisie.

Wie ben jij?
Een flexibele, makkelijk benaderbare persoonlijkheid! Je legt makkelijk contact, zowel intern als extern en werkt graag samen, maar zelfstandig werken gaat je ook goed af. Je bent goed georganiseerd en een kei in het analyseren en ontwikkelen van plannen. Samen met ons werk je aan een plan, waarna je zelf in stappen de uitvoering verzorgt en je bevindingen presenteert. Verder vragen wij van je:

  • Dat je affiniteit hebt met Cultuur;
  • Dat je studeert aan een HBO of WO instelling.

Waarom kies jij voor deze stage?

  • Naast de welbekende stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand (naar rato) en de kennis en ervaring die je opdoet binnen deze prachtige sector, krijg je bij ons de mogelijkheid jouw stempel achter te laten.
  • Er gaan deuren voor je open binnen de culturele sector waarbij onder andere netwerken centraal staat. Dit kan jou na je studie natuurlijk alleen maar ten goede komen!
  • Een leuke bijkomstigheid van deze stage is dat je als stagiair een kijkje kunt nemen bij de culturele instellingen. Zo ben je binnen deze rol altijd op de hoogte van de allerleukste culturele activiteiten!

Mocht je niet verbonden zijn aan een onderwijsinstelling, maar heb jij passie en interesse voor de culturele sector en wil je daarom graag werkervaring opdoen? Dan ben je alsnog meer dan welkom. Je ontvangt dan een vergoeding van maximaal €120,- per maand passende bij een werkervaringsplek.
Enthousiast geworden over deze stage?

We zien je sollicitatie graag zo snel mogelijk maar in ieder geval voor 31 maart 2023 tegemoet.
Reageren kan via een bericht of een appje gericht aan Renate van Zalen op 06 – 40512530, of via de mail met een link naar jouw LinkedIn profiel of korte motivatiebrief via R.van.zalen@leiden.nl.
Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op Renate van Zalen (06- 40512530).
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure is Samira Khaldi bereikbaar via 06-14667631.
Extra informatie

Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.
Omdat wij deze stageopdracht graag zo snel mogelijk in laten gaan zullen wij tussentijds de reacties in de gaten houden. Wanneer wij de juiste kandidaat gevonden hebben kan het dus zo zijn dat de vacature voor sluitdatum afgesloten wordt.
LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden. 

Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
31-03-2023

Uren per week:
24 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
19-01-2023
Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Aanmelden