Stagiair Online

Hbo/wo, 24-36 uur per week, 4 tot 6 maanden, per direct beschikbaar. Het aantal uren en de startdatum zijn bespreekbaar.

Wat houdt de stage in?
Dit is een uitdagende meewerkstage waarbij je concreet aan een project gekoppeld wordt. Je zou bijvoorbeeld betrokken kunnen worden bij het ontwikkelen en plannen van de socials rondom een aankomende tentoonstelling of het bedenken en produceren van een nieuwe rubriek voor socials of nieuwsbrieven.

Wat ga je verder dagelijks doen?
  • Schrijven van teksten voor de socialmediakanalen, maar ook de website en app;
  • Inplannen van content en reageren op socialkanalen;
  • Opstellen van nieuwsbrieven;
  • Webpagina’s voorbereiden;
  • Meedenken om de online content sterker te maken;
  • Foto-, video- en audiomateriaal maken en bewerken voor de social mediakanalen, website en app.

Wat heb je nodig om deze stage tot een succes te maken?
Jij hebt een vlotte pen, gevoel voor beeld en taal en een groot portie creativiteit. Natuurlijk heb je ook een passie voor kunst en cultuur. Je kunt de verhalen van het museum op een aansprekende manier vertalen naar (potentiële) bezoekers, of dat nu in tekst, beeld, video, of een andere vorm is. Ook zit je boordevol ideeën om onze doelgroep te verbreden en kun je je de tone of voice van het museum snel eigen maken. Je werkt graag in een team, maar pakt ook zelfstandig zaken op. Affiniteit en ervaring met informatiesystemen is een pre. Verder volg je bij voorkeur een opleiding in de richting van journalistiek, communicatie of nieuwe media en ben je een tweede- of derdejaarsstudent.

Meer over de afdeling
Je komt terecht op de afdeling Publiek van Museum De Lakenhal. Dit enthousiaste en gezellige team is verantwoordelijk voor het organiseren van publieksprogramma, marketing en communicatie. Anne van den Dool, medewerker digitale platformen, en Harriot Voncken, medewerker pr & online communicatie, zijn samen verantwoordelijk voor de socialmediastrategie van het museum en zullen jou tijdens je stageperiode begeleiden. 

Waarom kies jij voor ons?
Dit is een stage waarbij jij echt de handen uit de mouwen kunt steken en van waarde kunt zijn. Museum de Lakenhal is erg actief waardoor je veel ruimte krijgt om je creativiteit te laten zien en echt je stempel achter te laten. Je komt terecht in een creatief, leuk team waardoor je je sterk kunt ontwikkelen in het maken van online content. Je wordt hierin begeleid en er is veel ruimte om te sparren, vragen te stellen en te leren! Verder hebben wij voor jou nog:

  • Een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand (naar rato);
  • Speciaal voor onze stagiaires hebben wij het stagenetwerk in het leven geroepen, opgezet door stagiaires voor stagiaires. Het stagenetwerk geeft jou de mogelijkheid makkelijk de verbinding op te zoeken met andere stagiaires die stagelopen bij één van de gemeentes binnen de Leidse regio.
Enthousiast geworden over deze stage?

  • Graag ontvangen we je cv, motivatiebrief én twee posts die jij zou maken voor het Instagramkanaal van museum de Lakenhal. We zien je sollicitatie graag uiterlijk 25 oktober 2023 tegemoet.
  • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Anne van den Dool via 06-8105 2747.Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Samira Khaldi, via 06-1466 7631.

Extra informatie: Wij checken regelmatig de reacties en sluiten deze vacature zodra de juiste match gemaakt is. De vacature zal dan vroegtijdig offline worden gehaald. Wacht daarom niet te lang met reageren en reageer in ieder geval voor de aangegeven sluitdatum.
MUSEUM DE LAKENHAL is het museum voor kunst en geschiedenis van Leiden. We willen een plek zijn waar iedereen zich thuis kan voelen. Als museum voelen we ons verbonden met onze stedelijke omgeving én staan we midden in de wereld. We geloven in de kracht van kunst, de bijzondere ruimtelijke ervaring in ons museumgebouw, de ontmoeting met het echte object en de rijke verhalen die onze collectie in zich draagt. Als stadsmuseum bouwen we mee aan het open en creatieve karakter van onze omgeving door met kunst en geschiedenis ruimte te geven aan grote en kleine verhalen.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
25-10-2023

Uren per week:
24 tot 36 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
01-06-2023
Locatie:
Museum De Lakenhal Oude Singel 32
2312 RA   Leiden
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Aanmelden