Stagiair Economie

Stageplekken per direct beschikbaar! Periode, startdatum en aantal uur per week in overleg bespreekbaar.

 

Leiden staat bekend als een prachtige, ondernemende stad met haar mooie winkeltjes, gezellige horecagelegenheden, evenementen en topmusea. Studenten van de universiteit, hogeschool en het MBO zorgen voor een bruisende en levendige stad. Leiden is een echte kennisstad met het Leiden Bioscience Park als hotspot voor innovatieve bedrijven in de biotechnologie. De bijnaam stad van ontdekkingen is dan ook welverdiend.

Wij willen Leiden echter nog aantrekkelijker maken als vestigingsplaats voor bedrijven om zo de economie in Leiden te blijven stimuleren. Het zijn veranderlijke tijden en innovatieve ideeën zijn dan ook erg gewenst. De gemeente Leiden is de perfecte gemeente om als beginnend jong talent ervaring op te doen en kennis op te vergaren! Daarom stellen wij een uitdagende stageplek beschikbaar aan studenten die een passie hebben voor beleid, stedelijke ontwikkeling, ondernemerschap en economie.

Onze afdeling economie is onderdeel van de afdeling Vestigingsklimaat waar beleidsadviseurs en accountmanagers samenwerken om Leiden een prettige stad te laten zijn voor iedereen om te wonen, werken, leren en recreëren. We werken samen met veel partijen zoals ondernemers, bewoners, corporaties, cultuur- en onderwijsinstellingen, collega-gemeenten, provincie en de ministeries.
De afdeling bestaat uit de teams: Economie, Cultuur, Kennis en Wonen, het programma Kennisstad en het Binnenstadmanagement. In totaal werken er ongeveer 35 mensen. Ontwikkelen en inzetten van talent vinden we belangrijk. Er zijn altijd andere stagiaires en trainees aan de slag zijn bij onze afdeling met wie je kunt kennis maken en ervaringen kunt delen.

Wie ben jij en wat heb je nodig om deze stage succesvol af te ronden?
Jij bent ondernemend, nieuwsgierig, proactief en een doorzetter. Je zoekt graag zelf naar antwoorden maar durft ook vragen te stellen als je het niet weet, want zelfontwikkeling binnen dit vakgebied is voor jou belangrijk. Je bent een echte netwerker en komt graag in contact met initiatiefnemers en ondernemers uit de stad. Verder vragen wij van je dat:

  • Je studeert aan een HBO of WO-instelling. De opleiding maakt niet uit, maar de werkzaamheden sluiten goed aan bij studies als bestuurskunde, stedelijke ontwikkeling, politicologie, geschiedenis, economie, rechten, leisure & events en hospitality. (Als je een andere studie doet en twijfelt of jouw studierichting aansluit, neem dan gerust contact met ons op om te kijken of wij mogelijkheden zien);
  • Je interesse hebt in het vakgebied;
  • Je een actieve en enthousiaste bijdrage levert aan ons team.

Waarom kies jij voor ons?

  • Naast een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand (naar rato) en de kennis en ervaring die je opdoet binnen deze prachtige sector, krijg je bij ons de mogelijkheid jouw stempel achter te laten.
  • Er gaan deuren voor je open binnen de sector waarbij onder andere netwerken centraal staat. Dit kan jou na je studie natuurlijk alleen maar ten goede komen!
  • Maar misschien nog wel belangrijker, je komt terecht in een geweldig gemotiveerd en collegiaal team waardoor je de kans krijgt echte ervaring op te doen en te proeven hoe het eraan toe gaat op een mooie afdeling waar samenwerking met bedrijven centraal staat.
  • Speciaal voor onze stagiaires hebben wij het stagenetwerk in het leven geroepen, opgezet door stagiaires voor stagiaires. Het stagenetwerk geeft jou de mogelijkheid makkelijk de verbinding op te zoeken met andere stagiaires die stagelopen bij één van onze gemeentes.
Enthousiast geworden over deze stage?
Wil jij jezelf graag ontwikkelen in projectmatig werken: van het maken van een plan, tot de uitvoering in stappen en het komen tot een schriftelijk advies met een inleiding, kern en conclusie? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet! We hebben plek voor meerdere stagiaires.

  • Deze vacature staat gedurende langere tijd uit en we checken regelmatig de reacties. Zien wij een match, dan nodigen we je spoedig uit. Dit is een gewilde en zeer leuke stage en we hebben maar een aantal plekken in de aanbieding, wacht daarom niet te lang met reageren.
  • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Esther van Vondel via telefoonnummer (06) 43486706. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Samira Khaldi via 06-14667631. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.

LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden.
Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
31-12-2023

Uren per week:
0 tot 36 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
24-04-2023
Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Aanmelden