Stagiair Beleidsadviseur Stadseconomie

HBO - WO, 32-36 uur per week, 6 maanden, per direct beschikbaar.
Startdatum het liefst zo snel mogelijk.

Wat houdt de stage in?
Als beleidsadviseur Stadseconomie ga jij je bezig houden met verschillende beleidstrajecten gericht op de winkels, horeca, markt en evenementen in Leiden. Je schrijft bijvoorbeeld mee aan het uitvoeringsprogramma voor de markt in Leiden, woont het overleg in de gemeenteraad bij over het Retail en warenmarktbeleid, onderzoekt hoe het gaat met de pilot voor langer verblijf in de hotels (short stay) en kijkt mee met de advisering aan het college over het advies voor 3 oktober 2022. Je zoekt contact met collega’s intern en met stakeholders in de stad. Je neemt deel aan overleggen, schrijft nota’s, maakt power-point presentaties, organiseert bijeenkomsten en je gaat mee naar de wethouder.

Wat heb je nodig om deze stage tot een succes te maken?
Jij houdt van afwisselend werk en dat komt je in deze stage ten goede. Je bent ondernemend, nieuwsgierig, proactief en een doorzetter. Je zoekt graag zelf naar antwoorden maar durft ook vragen te stellen als je het niet weet, want zelfontwikkeling binnen dit vakgebied is voor jou belangrijk.
Je bent een echte netwerker en komt graag in contact met initiatiefnemers en ondernemers uit de stad. Verder vragen wij van je:
  • Interesse in het werken bij de overheid.
  • Een opleiding op WO niveau. De opleiding maakt niet uit, maar de werkzaamheden sluiten goed aan bij de studies bestuurskunde, politicologie, geschiedenis, economie of rechten.

Meer over de afdeling:
Je bent onderdeel van team Economie van de gemeente Leiden. Samen zorgen we ervoor dat Leiden een aantrekkelijke stad is voor bedrijven om zich te vestigen, voor werknemers om te werken en voor bezoekers om naar toe te gaan voor winkelen, uiteten of evenementen.

We werken voor de afdeling Vestigingsklimaat. Daar werken beleidsadviseurs en accountmanagers aan het beleid om Leiden de beste stad te laten zijn voor bewoners en bezoekers. De afdeling bestaat uit de teams Economie, Cultuur, Kennis en Wonen en het programma Kennisstad en Binnenstadmanagement (programma Binnenstad). In totaal werken er ongeveer 35 mensen bij de afdeling.

Wat bieden wij?
  • Een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand (naar rato).
  • Een uitdagende en afwisselende stage in een team van enthousiaste en slagvaardige collega’s.
  • Een professionele werk/leeromgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Het aantal uren in de week zijn bespreekbaar. Neem ook contact op indien je minder dan 32 uur in de week beschikbaar bent.
Enthousiast geworden over deze stage?
Wil jij jezelf graag ontwikkelen in projectmatig werken: van het maken van een plan, tot de uitvoering in stappen en het komen tot een schriftelijk advies met een inleiding, kern en conclusie? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet!

Deze stage staat langere tijd uit. We checken regelmatig de reacties. Zien we een match, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.  Zodra de opdracht is voorzien, wordt deze opdracht gesloten.

Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Jeroen Ooms via telefoonnummer 06-18 88 99 82.  Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Samira Khaldi via 06-14667631. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.
LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden. 

Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
31-12-2022

Uren per week:
36 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
20-09-2022

Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1 2311 EJ   Leiden
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.


Aanmelden