Stage of Werkervaringsplek: Communicatie & Organisatie

Minimaal 24 uur per week, voor 4 à 6 maanden vanaf september 2022

Wat houdt de stage in?
Als stagiair ondersteun je team kennis en internationalisering bij verschillende communicatie en organisatievraagstukken. Dit betekent dat je helpt en adviseert in de organisatie van netwerkevenementen en in de in- en externe communicatie van projecten van het team. Voorbeelden van projecten zijn de onderwijsinnovatiesubsidie, MDT UniverCity voor Changemakers, de nieuwsbrief naar onderwijspartners, de interne bewustwordingscampagne over de internationale inwoners van Leiden en de externe campagne over de duurzaamheidsacties in de stad. Hiervoor bedenk je een communicatieplan, waarbij je de aanjager en uitvoerder bent. Concreet ga je:  

 • Een communicatieplan maken en de campagne aanjagen om leerkrachten te werven voor de stad Leiden.
 • Nadenken over een communicatiestrategie voor de GaGoed website om jongeren enthousiast te maken over duurzaamheidsinitiatieven in de stad.
 • Interviews afnemen bij internationale bewoners, denktanksessies begeleiden met internationale studenten, netwerk in kaart brengen van Leidse internationals.
 • Helpen bij de organisatie van diverse evenementen.
 • Helpen om de projecten waar we aan werken bij collega's en partners onder de aandacht te brengen. Hiervoor bedenk je een communicatieplan.

Dit doe je niet alleen. Samen met de nog te werven communicatie stagiair van het samenwerkingsverband Leiden Kennisstad en de stagiair van internationalisering, draag je actief bij aan het verder de op kaart zetten van Leiden (als) Kennisstad en de projecten die we gezamenlijk oppakken (zie www.leidenkennisstad.nl). Hierbij krijg je de hulp van communicatie- en beleidsmedewerkers van de gemeente. Je krijgt daarin de ruimte om jezelf op zowel inhoudelijk, organisatorisch als communicatief vlak verder ontwikkelen.

Goede overheidscommunicatie is en wordt steeds belangrijker. Het vraagt onder andere actieve inzet van diverse communicatiekanalen (social media, nieuwsbrieven, website), maar ook de organisatie van diverse activiteiten (symposia, lezingen, thematafels). Word je enthousiast om dit soort activiteiten en taken proactief op te pakken en verder te leren, dan is dit de juiste plek! 

Wat heb je nodig om deze stage tot een succes te maken?
Jij bent op zoek naar een meewerkstage en al wat verder in je studie of je bent net afgestudeerd met een talent voor taal en communicatie. Je bent breed geïnteresseerd in verschillende maatschappelijke vraagstukken en je steekt graag je handen uit de mouwen om samenwerking tussen alle stadspartners te bevorderen.  Hiervoor gebruik je jouw communicatie en organisatietalent en neem je proactief het voortouw in de werkzaamheden waarmee we de projecten van team kennis & internationalisering zichtbaar maken voor de stad en binnen de gemeente zelf.

Verder achten we de volgende vaardigheden en persoonlijke kenmerken belangrijk:
 • je hebt een hands-on mentaliteit en bent resultaatgericht;
 • je bent wendbaar en krijgt energie van werken in een dynamische omgeving;
 • je bent in staat zelfstandig taken op te pakken, maar ook om in teamverband te werken;
 • je bent flexibel, soms ook in je werktijden, en vindt het geen probleem om soms onder enige tijdsdruk te moeten werken of onverwachts ergens bij te moeten springen; 
 • je bent sociaal-maatschappelijk betrokken en gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan het versterken van (het imago van) Leiden als internationale kennisstad;
 • ervaring met communicatie, het uitvoeren van coördinerende taken, content management of de organisatie van evenementen is een pré;
 • je beschikt over goede Nederlandse communicatie en presentatie skills.

Wie zijn wij?
Afdeling Vestigingsklimaat, creëert de randvoorwaarden voor een excellent vestigingsklimaat om te wonen, werken, leren en recreëren in de stad en regio. Voor huidige en toekomstige generaties. We doen ons werk in samenwerking met onze partners, waaronder de inwoners, ondernemers, corporaties, cultuur- en onderwijsinstellingen, regiogemeenten en het Rijk. Internationale kennis en historische cultuur zijn de twee pijlers van Leiden.

Onze afdeling Vestigingsklimaat telt ongeveer 35 vaste collega’s, die allen deel uitmaken van tenminste één team. Op dit moment zijn de teams:
 • Economie
 • Cultuur
 • Wonen
 • Kennis en Internationalisering
We werken vanuit de verbinding van opgaven en talenten. Er is dus alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Team kennis en internationalisering zet zich in om innovatieve projecten die passen bij een internationale kennisstad, tot stand te laten komen (zoals het Leiden European City of Science-jaar) en heeft veel contact met de kennisinstellingen in de stad. Het team is informeel, hard werkend en gezellig. Daarnaast heb je ook nauw contact met team communicatie, die onder een andere afdeling van de gemeente valt.

Wat bieden wij jou?
Uiteraard is het een wisselwerking. Voor het harde werken en leren krijg je ook iets terug:
 • een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand bij 36 uur per week , bij minder uur naar rato.  Ben je recent afgestudeerd, dan kan je je aanmelden voor het “Stage nieuwe Stijl” programma. Je werkt dan 4 dagen en 1 dag volg je een programma. Zie hiervoor: Stage Nieuwe Stijl – 2connect-us, vergoeding is  650,- euro per maand.
 • een uitdagende en afwisselende stage in een maatschappelijke werkomgeving;
 • een kijkje achter de deur bij de gemeente Leiden;
 • een professionele werk-/leeromgeving, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling met een toegankelijke, informele sfeer;
 • een netwerk van jonge collega’s (Jong Leiden) om mee samen te werken en activiteiten te ondernemen.
Enthousiast geworden over deze stage?
 • We zien je cv mét motivatie graag tegemoet. De vacature heeft geen sluitingsdatum, geschikte kandidaten ontvangen een uitnodiging voor een gesprek. Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Eva Brussaard, (e.brussaard@leiden.nl)
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Paul Stad, via 06-29401964.
LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden. 

Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
31-12-2022

Uren per week:
24 tot 36 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
14-06-2022
Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Aanmelden