Stage: Leiden Kennisstad: Communicatie & Organisatie

24 uur per week, voor 6 maanden vanaf september / oktober 2022

Wat houdt de stage in?
Leiden Kennisstad behelst de samenwerking tussen de gemeente Leiden, LUMC, Hogeschool Leiden, Naturalis Biodiversity Center en de Universiteit Leiden. Deze partijen hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid genomen om de positie van Leiden als Europese kennisregio’s te versterken en uit te bouwen. Dit met de doelstellingen om enerzijds de kennisinstituten en kennisbedrijven in de stad optimaal te laten floreren, en anderzijds ook Leiden en haar inwoners optimaal te laten profiteren van al deze kennis in de stad. Om deze doelstellingen na te streven en verdergaande samenwerking tussen de partijen te stimuleren is een kleine werkorganisatie ingericht, het Kennisstad team, die nu op zoek is naar versterking in de vorm van een stagiair.  

Als stagiair ondersteun je het Kennisstad team, bestaande uit een kennismakelaar en projectmedewerker, bij de dagelijkse werkzaamheden. Je focus zal daarbij liggen op het mee helpen organiseren van bijeenkomsten om samenwerking in de stad aan te jagen en het oppakken van de communicatie die daarbij komt kijken. Daarmee draag je actief bij aan het verder de op kaart zetten van Leiden (als) Kennisstad en de projecten die we gezamenlijk oppakken (zie www.leidenkennisstad.nl). Je krijgt daarin de ruimte om jezelf op zowel inhoudelijk, organisatorisch als communicatief vlak verder ontwikkelen.

Voor Leiden Kennisstad is 2022 een bijzonder jaar waarin we twee belangrijke actielijnen zien. Allereerst mag Leiden in 2022 een jaar lang de titel ‘European City of Science’ dragen en zal de stad een jaarlang in the spotlight staan. Een mooie kans dus om Leiden als kennisstad bekendheid te geven op zowel regionaal, nationaal en internationaal niveau. Tegelijkertijd zullen we dat jaar gebruiken om met partners in de stad na te denken over wat van dat jaar graag willen vasthouden en hoe we als stad richting de toekomst ons zelf willen profileren (de legacy). Dit vraagt om afstemming, communicatie, procesmanagement en organisatietalent waar we jouw hulp goed bij kunnen gebruiken.

Daarnaast zal in 2022 gewerkt worden aan de een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor Leiden Kennisstad. Onderdeel van die nieuwe overeenkomst is het werk maken van het vergroten van de zichtbaarheid van Leiden als Kennisstad en de impact die de samenwerking de stad en haar partners oplevert. Communicatie is daarin belangrijk en vraagt onder andere actieve inzet van diverse communicatiekanalen (social media, nieuwsbrieven, website), maar ook de organisatie van diverse activiteiten (symposia, lezingen, thematafels). Wordt je enthousiast om dit soort activiteiten en taken proactief op te pakken en verder te leren, dan is dit de juiste plek!

Wat heb je nodig om deze stage tot een succes te maken?
Jij bent een vergevorderde student of jonge alumnus die Leiden en haar kennisinstellingen een warm hart toe draagt en zich wil inzetten voor om de samenwerking tussen beide te bevorderen. Je bent breed geïnteresseerd in de diversiteit aan kennis die onze kennisinstellingen te bieden hebben en wil je handen uit de mouwen steken om samenwerking tussen alle stadspartners te bevorderen zodat impact ontstaat voor de stad. Hiervoor zet je jouw communicatie en organisatietalent graag in en neem je proactief het voortouw in de werkzaamheden waarmee we Leiden Kennisstad verder op kaart willen zetten en door ontwikkelen.

Verder achten we de volgende vaardigheden en persoonlijke kenmerken belangrijk:

 • je hebt een hands-on mentaliteit en bent resultaatgericht;
 • je bent wendbaar en krijgt energie van werken in een dynamische omgeving;
 • je bent in staat zelfstandig taken op te pakken, maar ook om in teamverband te werken;
 • je bent flexibel, soms ook in je werktijden, en vindt het geen probleem om soms onder enige tijdsdruk te moeten werken of onverwachts ergens bij te moeten springen; 
 • je bent sociaal-maatschappelijk betrokken en gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan het versterken van (het imago van) Leiden als Kennisstad;
 • ervaring met communicatie, het uitvoeren van coördinerende taken, content management of de organisatie van evenementen is een pré;
 • je beschikt over goede Nederlandse communicatie en presentatie skills en hebt bij voorkeur een HBO/WO achtergrond. 

Wie zijn wij?
Wij zijn team Kennisstad, dat gedetacheerd is vanuit de gemeente Leiden en organisatorisch ingebed is binnen het team Kennis & Internationalisering dat uit ca. twaalf medewerkers bestaat. Het team Kennis & Internationalisering valt zelf weer onder de afdeling Vestigingsklimaat (binnen het cluster Stedelijke Ontwikkeling), en bestaat uit ca. 35 vaste medewerkers. Het team is informeel, hard werkend en gezellig. Daarnaast werkt het team Kennisstad ook nauw samen met de vier grote kennisinstellingen uit de stad die zich verbonden hebben aan de samenwerking. Dat maakt dat je meer collega’s hebt dan je in eerste instantie denkt! 

Wat bieden wij jou?
Uiteraard is het een wisselwerking. Voor het harde werken en leren krijg je ook iets terug:
 • een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand (naar rato en op basis van ervaring), alumnus kunnen zich opgeven voor “Stage nieuwe Stijl”;
 • een uitdagende en afwisselende stage in een maatschappelijke werkomgeving;
 • een kijkje achter de deur van de Universiteit Leiden, het LUMC, de Hogeschool Leiden, Naturalis Biodiversity Center en de gemeente Leiden;
 • een professionele werk-/leeromgeving, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling met een toegankelijke, informele sfeer;
 • een netwerk van jonge collega’s (Jong Leiden) om mee samen te werken en activiteiten te ondernemen.
ENTHOUSIAST geworden over deze stage?
·       We zien je cv mét motivatie graag tegemoet. De vacature heeft geen sluitingsdatum, geschikte kandidaten ontvangen een uitnodiging voor een gesprek.
·       Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Lonneke Goulmy, tel. 071 – 516 5990 (l.goulmy@leiden.nl).
·        Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Paul Stad, via tel. 06-29401964.
LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden. 

Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
31-12-2022

Uren per week:
24 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
14-06-2022
Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Aanmelden