STAGE: Leiden Kennisstad, Communicatie & Organisatie

24 uur per week, voor 6 maanden, per 1 juli 2023 (de startdatum is bespreekbaar)

Leiden Kennisstad

Leiden Kennisstad is de samenwerking tussen de gemeente Leiden, Hogeschool Leiden, Naturalis Biodiversity Center, MboRijnland en de Universiteit Leiden. Door samen te werken kunnen we Leiden als stad van kennis en cultuur, verder versterken. De samenwerking focust zich op drie thema’s: Gezondheid & Welzijn, Biodiversiteit & Duurzaamheid en Cultureel Erfgoed. Binnen die drie thema’s wordt in diverse projecten samengewerkt. Denk daarbij aan Leren met de Stad, Letterlijk Leiden, Studenten Welzijn, Expeditie Singelpark, of het Healthy Society Center (kijk voor meer informatie over deze projecten op; www.leidenkennisstad.nl).

Wie zijn wij?

Wij zijn team Kennisstad. We werken voor de vijf organisaties: gemeente Leiden, Hogeschool Leiden, Naturalis Biodiversity Center, MboRijnland en de Universiteit Leiden. Vanuit deze vijf organisaties is ons team verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie. Dit team is organisatorisch ingebed bij de gemeente Leiden binnen het team Kennis & Internationalisering, waar ook altijd veel stagiaires werken. Het team is informeel, hard werkend en gezellig en bestaat op dit moment uit 3 personen. Maar omdat je zo nauw samenwerkt met de collega’s van de vijf partijen heb je meer collega’s dan je in eerste instantie denkt!   

Wat houdt de stage in?

Als stagiair help je actief mee in het Kennisstad team, bestaande uit een kennismakelaar en projectmedewerker, bij de dagelijkse werkzaamheden. Je focus zal daarbij liggen op het mee helpen organiseren van bijeenkomsten om samenwerking in de stad aan te jagen en het oppakken van de communicatie die daarbij komt kijken. Zo word je verantwoordelijk voor de twee wekelijkse nieuwsbrief, het bijhouden van de website en de social media. Daarmee draag je actief bij aan het verder de op kaart zetten van Leiden (als) Kennisstad en de projecten die we gezamenlijk oppakken.

Daarnaast kan je ook zelfstandig (onderdelen van) projecten oppakken binnen de gemeente Leiden, vanuit eigen initiatief. Je krijgt in deze stage veel ruimte om jezelf op zowel inhoudelijk, organisatorisch, als op communicatief vlak verder te ontwikkelen.

Word je enthousiast om dit soort activiteiten en taken proactief op te pakken en verder te leren? Dan is dit de juiste plek voor jou! 

Wat heb je nodig om deze stage tot een succes te maken?

Jij bent een vergevorderde student of jonge alumnus die Leiden en haar kennisinstellingen een warm hart toe draagt. Je wil je handen uit de mouwen steken om samenwerking tussen alle stadspartners te bevorderen zodat impact ontstaat voor de stad. Hiervoor zet je jouw communicatie- en organisatietalent graag in en neem je proactief het voortouw in de werkzaamheden waarmee we Leiden Kennisstad verder op kaart willen zetten en doorontwikkelen. Je hoeft geen ervaring of opleiding te hebben op het gebied van communicatie, al doende leer je het snel genoeg! Verder vinden we de volgende vaardigheden en persoonlijke kenmerken belangrijk:

 • Je hebt een hands-on mentaliteit, bent flexibel en resultaatgericht;
 • Je bent in staat zelfstandig taken op te pakken, maar ook om in teamverband te werken;
 • Je bent sociaal-maatschappelijk betrokken en bent nieuwsgierig naar wat er in Leiden speelt;
 • Enige ervaring met organisatorische taken is een pré;
 • Je beschikt over goede Nederlandse taalvaardigheden en hebt een HBO/WO achtergrond.
 • Indien je niet meer studerend bent en toch ervaring op wil doen dan bieden wij de mogelijkheid deze opdracht middels een werkervaringsplek te vervullen.

Wat bieden wij jou?

Uiteraard is het een wisselwerking. Voor het harde werken en leren krijg je ook iets terug:

 • Een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand (naar rato voor 36 uur). Alumni kunnen zich opgeven voor “Stage nieuwe Stijl”;
 • Een uitdagende en afwisselende stage / werkervaringsplek in een maatschappelijke werkomgeving;
 • Een kijkje achter de deur van de Universiteit Leiden, MboRijnland, de Hogeschool Leiden, Naturalis Biodiversity Center en de gemeente Leiden;
 • Een professionele werk-/leeromgeving, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling met een toegankelijke, informele sfeer;
 • Een netwerk van jonge collega’s (Jong Leiden) om mee samen te werken en activiteiten te ondernemen, en dat tevens heel nuttig is voor je netwerk.
ENTHOUSIAST geworden? We zien je cv mét motivatie graag uiterlijk 11 juni 2023 tegemoet.
 • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Lonneke Goulmy, tel. 06-36238438 of op l.goulmy@leiden.nl.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Samira Khaldi, via tel: 06-1466 7631.

LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden.
Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
11-06-2023

Uren per week:
24 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO | WO

Plaatsingsdatum:
22-05-2023
Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Aanmelden