STAGE: Klanttevredenheidsonderzoek schuldhulpverlening

Hbo/ per direct beschikbaar voor ongeveer 6 maanden.
Startdatum en aantal uren in overleg. 


Voor een laatstejaars student hebben wij een leerzame opdracht in de aanbieding! We geven je de kans je eerste stappen te zetten richting een boeiende carrière, terwijl jij ons klanttevredenheidsonderzoek uitvoert. Sluit je aan bij ons team en help ons om de levens van mensen te vergemakkelijken terwijl je zelf groeit en bloeit én impact maakt!

WIJ hebben voor jou een uitdagende en maatschappelijke afstudeeropdracht klaarstaan bij de Stadsbank van de gemeente Leiden. Dit is een opdracht met een gevoelig staartje waardoor je echt het verschil kan maken voor onze inwoners.

De schuldenproblematiek is een groeiend probleem in Nederland. Het hebben van geldzorgen kan voor veel stress zorgen voor een schuldenaar en schulden dragen direct bij een negatieve consequenties. Ook op maatschappelijk niveau zien wij dat het hebben van schulden voor een schuldenaar tot nare consequenties kan leiden. Met name door een zichtbare toename in ziekteverzuim, uithuiszettingen en criminaliteit. Dit willen wij graag voorkomen en daarom voeren wij jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek uit. Omdat dit een hele leuke maar ook uitdagende opdracht is en nieuwe invalshoeken meer dan welkom zijn, laten wij dit onderzoek graag verrichten door een Hbo student in de afrondende fase van zijn of haar studie.

WAT GA JE DOEN?
Je voert een klanttevredenheidsonderzoek uit en brengt in kaart hoe tevreden onze klanten zijn over de geboden dienstverlening. Jouw doel is om te achterhalen waar de behoefte van de klant ligt, hoe goed de huidige dienstverlening ontvangen wordt en waar er nog ruimte is voor verbetering. Je krijgt veel ruimte om zelf jouw onderzoeksmethode aan te dragen, gesprekken te voeren met verschillende belanghebbenden en je plan van aanpak uit te werken. Uiteraard staan de collega’s klaar om met jou te sparren en je op weg te helpen als je vastloopt! Dit is geen meewerkstage, er zal dus ook niet van jou verwacht worden dat je andere werkzaamheden gaat verrichten dan de werkzaamheden met betrekking tot jouw onderzoek.

WIE BEN JIJ? Een van nature empathische, flexibele persoonlijkheid! Je hebt affiniteit met de doelgroep, bent creatief en zowel communicatief als schriftelijk sterk. Hierdoor ben jij goed in staat om met verschillende partijen het gesprek aan te gaan en dit onderzoek uit te voeren. Je toont veel initiatief en durft vragen te stellen wanneer je er niet uitkomt om zo tot het sterkste eindresultaat te komen. Je laat je niet uit het veld slaan als zaken even anders lopen dan gepland en weet goed in te spelen op onvoorziene omstandigheden.

ONS TEAM De Stadsbank biedt hulp aan burgers van de gemeenten Leiden en Leiderdorp bij financiële problemen. De hulp kan op verschillende manieren geboden worden, voorbeelden hiervan zijn informatiegesprekken, een schuldhulpverleningstraject en budgetbeheer. De hulp is gericht op het (her)krijgen van inzicht in en controle op de eigen financiële situatie, zodanig dat men in de toekomst zelfstandig de financiële huishouding kan voeren zonder dat er nieuwe schulden ontstaan. Wij werken integraal, wijkgericht en leveren daar waar mogelijk maatwerk. Bij de Stadsbank staat de klant centraal. Ons team telt 5 administratieve krachten, 4 budgetbeheerders, 24 schuldhulpverleners, 1 accountmedewerker en 1 kwaliteitsmedewerker. Gedurende jouw onderzoek zul je worden begeleid door 2 collega’s.

WAAROM KIES JIJ VOOR ONS? Wij willen onze dienstverlening graag blijven verbeteren en onze klanten zo goed mogelijk het gevoel geven dat ze gehoord worden en zich geholpen voelen! Deze opdracht draagt letterlijk bij aan de verbetering van onze dienstverlening. Daarmee ben jij echt van waarde en laat je iets achter waar wij op verder kunnen bouwen! Daarbij is dit een mooie kans om te zien of het werken in de schuldhulpverlening mogelijk is wat jij wil gaan doen. En verder?

  • Een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand (naar rato);
  • Speciaal voor onze stagiaires hebben wij het stagenetwerk in het leven geroepen, opgezet door stagiaires voor stagiaires. Het stagenetwerk geeft jou de mogelijkheid makkelijk de verbinding op te zoeken met andere stagiaires die stagelopen bij één van de gemeentes binnen de Leidse regio.
ENTHOUSIAST GEWORDEN OVER DEZE STAGE? We zien je sollicitatie graag uiterlijk 15 oktober 2023 tegemoet. We houden tussentijds de reacties in de gaten en zullen ook tussentijds tot uitnodigen overgaan als wij een mogelijke match zien. De opdracht kan met oog op de tussentijdse selectie vroegtijdig ingevuld worden en we willen je daarom vragen niet te wachten met reageren als jij denkt dat deze opdracht jou op het lijf geschreven is!

Heb je naar aanleiding van deze stageopdracht toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan je graag te woord!

  • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Naoual El Himer (teamcoördinator) via 06-15169842.
  • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Samira Khaldi, via 06-1466 7631.

LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden.
Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
15-10-2023

Uren per week:
0 tot 40 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO

Plaatsingsdatum:
15-09-2023
Locatie:
Gemeente Leiden Stadhuisplein 1
2311 EJ   Leiden
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Aanmelden