Juridisch stagiair team ruimte

Hbo, 32 uur per week voor 10 maanden vanaf maart 2023 

Ben jij een enthousiaste HBO-Rechten student en ben je op zoek naar een stage waarbij je kan proeven aan de veelzijdigheid van het ruimtelijk bestuursrecht: zoek dan niet langer!

Wat houdt de stage in?

Als stagiair binnen ons team bieden wij jou de mogelijk om jouw juridische kennis en vaardigheden in de praktijk verder te ontwikkelen. Je zal je onder andere bezig houden met juridische vraagstukken van burgers en ondersteuning in de handhaving. Ook bieden we jou de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij onderdelen als de bezwarencommissie en/of de welstandscommissie.

Je gaat je o.a. bezig houden met:
 • Juridische vraagstukken van burger
 • Juridische ondersteuning handhaving
 • Bezwaar en beroep
 • Woo-verzoeken
 • Lopende juridische projecten

Uiteraard is er ook ruimte om jezelf persoonlijk te ontplooien tot beginnend professional.

Wat heb je nodig om deze stage tot een succes te maken?

 • Je bent enthousiast
 • Je bent gemotiveerd
 • Je hebt doorzettingsvermogen
 • Je bent oplossingsgericht
 • Je houdt van problemen oplossen
 • Je houdt van contact met burgers
 • Je werkt nauwkeurig
 • Je hebt basiskennis van het Nederlandse bestuursrecht (voornamelijk omgevingsrecht)

Wie zijn wij?

Team Ruimte is binnen gemeente Oegstgeest dé plek waar de juridische wereld en de fysieke wereld samenkomen. Het team houdt zich onder meer bezig met ruimtelijk beleid, vergunningverlening en handhaving.

Waarom kies jij voor ons?

Uiteraard is het een wisselwerking. Wij verwachten iets van jou, maar willen jou ook graag iets waardevols teruggeven. Naast de welbekende stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand op basis van 36 uur per week, krijg je de kans een kijkje te nemen in de keuken van gemeente Oegstgeest.

Doordat wij ons op meerdere gebieden specialiseren is elke dag anders en brengt elke dag nieuw perspectief! Dit geeft jou als stagiair de mogelijkheid een specialisme te ontwikkelen op het gebied van jouw voorkeur en keuze. En hoe mooi is het, als jij straks dé specialist bent binnen onze afdeling waar collega’s, partners en overige partijen bij aankloppen om advies en raad te vragen…

Uiteraard zullen wij jou stap voor stap begeleiden en meegaan in jouw persoonlijke ontwikkelingsbehoefte en tempo.
Enthousiast geworden? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 12 februari je motivatie met cv! In de week van 13 februari hebben wij ruimte in onze agenda gereserveerd voor de sollicitatiegesprekken. Echter zullen wij ook tussentijds gesprekken voeren en de vacature mogelijk eerder sluiten wanneer wij een match zien. Wacht dus niet te lang met reageren.

Reageren kan via ons Online Sollicitatieformulier. Wil je eerst meer informatie over de stage? Neem dan contact op met Quint Bosch via bosch@oegstgeest.nl of Sander Matters via matters@oegstgeest.nl. Heb je vragen over het sollicitatieproces neem dan contact op met Samira Khaldi (Corporate Recruiter) via telefoonnummer 06-14667631. Zij helpt je graag met tips en tricks voor een goede sollicitatie.
GEMEENTE OEGSTGEEST is altijd in beweging, levendigheid en afwisseling zit in ons karakter. Tegelijkertijd creëren we rust in een stedelijke omgeving. Midden in de Randstad, maar op de rand van zowel het Groene Hart als het strand, vormt onze gemeente de perfecte combinatie tussen rust en reuring. Mensen worden blij van onze woon-, werk- en leefkwaliteit. De hechte gemeenschap, het rijke verenigingsleven en de bijzondere collegiale sfeer; we maken het samen. Als gemeente hebben we, voor een optimale bedrijfsvoering, een breed pakket aan talenten in huis. Deskundige generalisten die overtuigend bijdragen aan de diensten die wij leveren. Samenwerken en servicegerichtheid zijn onze kernkwaliteiten. De lat ligt hoog als het gaat om verbinden door onze creatieve oplossingen. We luisteren en handelen, altijd vanuit onze flexibele aanpak. Voor zowel bewoners als ondernemers en samenwerkingspartners werken we organisatie-breed aan oplossingen. Goed & snel schakelen, omdenken en betrokkenheid zijn essentieel om onze dienstverlenende taken te volbrengen en onze ambities waar te maken.

We zoeken generalisten die ons daarbij helpen. Mensen met een hart voor dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid. Want die maken het verschil.

Wij zijn Gemeente Oegstgeest. 

Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum:
12-02-2023

Uren per week:
32 uur

Maand­salaris:
Marktconform

Salaris­niveau:
Schaal

Niveau:
HBO

Plaatsingsdatum:
20-01-2023
Locatie:
Gemeente Oegstgeest Rhijngeesterstraatweg 13
2342 AN   Oegstgeest
Deel vacature:
Staat jouw vacature er niet bij? Maak een job alert aan.

Met een job alert ontvang je de vacatures die voor jou relevant zijn als eerste in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Aanmelden